Dubai en de VAE

Welkom op We are Dubai! Wolkenkrabbers, hotels en shoppingmalls. Dit is een beeld dat vele mensen hebben over deze tot de verbeelding sprekende bestemming, maar Dubai bied je nog veel meer. Denk maar aan de verscheidene souks, de heerlijke restaurants, de magische fonteinen, het strand, skydiven, de woestijn en dit jaar de niet te missen wereldtentoonstelling! In Dubai vind je het allemaal, je moet er maar aan denken en het is mogelijk. Begin je al zin te krijgen om mee te reizen? Kijk alvast eens rond op onze website! Wij bieden voorgemaakte pakketten, maar ook op maat gemaakte offertes voor individuele klanten, groepen en bedrijven. Kies uit een trip met enkel Dubai, Dubai + de expo, combineer de expo met Abu Dhabi of doe het gewoon allemaal. Je geeft ons jouw voorkeur voor deze reis en wij zorgen voor een onvergetelijke ervaring op maat met leuke tips!
VAE of de Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten (afgekort VAE) of in het engels United Arab Emirates (UAE) zijn verenigde emiraten die aan Saoedi-Arabië en Oman grenzen.
De VAE bestaat uit zeven emiraten, namelijk:

 • Abu Dhabi (hoofdemiraat)
 • Dubai
 • Sharjah
 • Ajman
 • Umm Al Qaywayn
 • Ras Al-Khaimah
 • Fujairah
Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah ligt op slechts 45 minuten rijden van Dubai International Airport en 100 km van het centrum van Dubai. Het emiraat is nog door veel mensen onbekend, maar daar komt verandering in.
Ondanks dat het toerisme in het emiraat nog in de kinderschoenen staat, telt Ras al-Khaimah wel al een groot aantal luxe resorts gelegen aan de kustlijn. Dit aantal zal de komende jaren alleen maar toenemen aangezien het toerisme een grote groei laat zien.

Het unieke aan Ras Al Khaimah is dat alle resorts aan de kust voornamelijk laagbouw zijn en gebouwd zijn met behoud van de natuur. Hierdoor is deze bestemming een ideale plek voor mensen die op zoek zijn naar zon, zee en strand gecombineerd met rust en prachtige natuur. En voor zij die het willen natuurlijk met een bezoek aan Dubai dat vlakbij ligt.
In Ras Al Khaimah logeer je trouwens een stuk goedkoper dan in Dubai.

Binnenkort bieden wij ook reisformules aan naar dit emiraat!

Wat te doen in Ras Al Khaimah?
 • Woestijnsafari’s
 • Jebel Jais, de hoogste berg van het land (1934m) met mooie uitkijkpunten. De ideale plek om te gaan mountainbiken, klimmen, wandelen en te off-roaden
 • Zipline Jebel Jais: de langste zipline ter wereld! Zin in adrenaline? Dan mag je dit avontuur niet missen!
Dubai

Dubai was een klein vissersdorpje toen het in 1830 werd overgenomen door de Bani Yas stam van de Liwa oase onder leiding van de familie Al Maktoum.
In 1966 werd er olie ontdekt in Dubai. Dit trekt buitenlandse handel en stimuleert de economie, die zich gedurende de hierop volgende decennia verder uitbreidt naar scheepsvaart, het geldwezen en toerisme.
In 1971 tekenen Dubai en de overige emiraten een overeenkomst om op 2 december 1971 de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) te vormen. Deze datum is nu ook de Nationale Dag van de VAE.
In 1979 opent de eerste wolkenkrabber van de stad, het Dubai World Trade Centre de deuren. Voorheen bekend als de Sheikh Rashid Tower, blijft dit gebouw met 38 verdiepingen een iconisch plek innemen in de skyline van de stad.
In 2010 wordt de Burj Khalifa het grootste gebouw ter wereld. Met zijn 828m heet het jaar in jaar uit duizende bezoekers welkom.

Dubai is vandaag de dag een van de meest kosmopoliete steden ter wereld. Het huisvest meer dan 200 nationaliteiten en biedt iedere bezoeker een onvergetelijke belevenis. Of het nu langs de oever van de Creek, op de top van de Burj Khalifa, langs de strand van Jumeirah Beach of op het shiereiland de Palm is, Dubai ademt een waar gevoel van mogelijkheden en innovatie uit.

Met de ongeëvenaarde kustlijn, prachtige woestijn en het betoverende stadslandschap, is dit de ideale plek om uw volgende vakantie te plannen. Voor elk wat wils!

Abu Dhabi

Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten en is het grootste emiraat. Met een oppervlakte van ruim 67.000 vierkante km beslaat Abu Dhabi zo’n 80% van de Verenigde Arabische Emiraten.
Ondanks dat Abu Dhabi de hoofdstad is van de VAE, is het niet de grootste stad van het land, die eer gaat naar Dubai. Wel is het emiraat het rijkste van de zeven emiraten.

Abu Dhabi is flink in opkomst als vakantiebestemming. Vele toeristen gaan op dagtrip naar Abu Dhabi vanuit Dubai maar meer en meer reizigers kiezen na hun eerst reis naar Dubai nadien voor een weekje Abu Dhabi.

Bezienswaardigheden in Abu Dhabi :
 • Sheikh Zayed Grand Mosque
 • Louvre Abu Dhabi
 • Winkelen in de Marina Mall & Yas Mall
 • Ferrari World & Yas Marina Circuit
 • Observation deck at 300: uitzicht over Abu Dhabi en de vele eilanden

Vanaf € 1050

Dubai First Time City

6 dagen

Wekelijkse afreis van zaterdag tot donderdag

Ontdek
Vanaf € 1345

Dubai First Time Beach

6 dagen

Wekelijkse afreis van zaterdag tot donderdag

Ontdek