Dubai Frame

Loop tussen het heden en verleden van Dubai

De Dubai Frame is een uitkijkplatform in de vorm van een fotokader gelegen in Zabeel Park. Boven op het Sky Deck geniet u van een schitterend panoramisch uitzicht en loopt u deels over een glazen vloer.

Prijs

Vanaf 17 euro per persoon

Inbegrepen

  • Toegang tot het Dubai Frame
  • Tentoonstelling zoals de ‘Future Dubai Gallery’, ‘Old Dubai Gallery’ en ‘Present Dubai’ waar u meer te weten komt over de geschiedenis en ontwikkelingen van Dubai

Meer info

  • Dagelijks geopend van 9u tot 21u
  • Eenvoudig te bereiken met de auto, taxi en het openbaar vervoer
  • Metrohalte Al Jafiliya Station, loop van hier nog 800 meter naar het Zabeel Park, gate 4
  • Boek de excursie op voorhand om ontgoocheling ter plaatse te voorkomen
  • Reist u in een formule met het bezoek inclusief? Wij regelen alles voor u!

‘The Frame’ is in januari 2018 geopend en is naar het ontwerp van architect Fernando Donis. Volgens Donis, die een belangrijke architectenwedstrijd won, was Dubai een stad vol emblemen en in plaats van er nog één toe te voegen, stelde hij voor om ze allemaal te omlijsten met een fotolijst. In de leegte van het 150 meter hoge frame kun je als toeschouwer de ontwikkeling van het verleden, heden en toekomstige Dubai continu in beeld brengen.

Het opvallende gebouw bestaat uit twee torens van 150 meter hoogte met daartussen een 93 meter lange brug die geheel van glas is. Het is gemaakt van staal, beton, aluminium en glas en is zo gepositioneerd dat aan één zijde van The Frame de karakteristieke monumenten van het moderne Dubai te zien zijn zoals Burj Kahlifa en aan de andere zijde het oude deel van Dubai. Het gebouw wordt gezien als een metaforische brug tussen het heden en het rijke verleden.

Interesse in deze excursie? Wij voegen deze met plezier toe aan jouw programma!