Dubai Expo 2020

Dubai Expo 2020 werd met een jaar uitgesteld en gaat door van 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022. Thema van de Wereldtentoonstelling: "Connecting Minds, Creating the Future" waarbij veel landen de aandacht volledig op duurzaamheid, schone energie en circulariteit zullen richten. Het thema van de expo wordt onderverdeeld in drie subthema's: mobiliteit, duurzaamheid en kansen.
Locatie

De Expo site beslaat 438 km², twee keer zo groot als het Prinsdom Monaco en is gelegen tussen Dubai en Abu Dhabi, tegen de westelijke grens van Dubai vlakbij Al Maktoum International Airport.

De WereldExpo werd ontworpen door het Amerikaanse architectenbureau HOK. Een groot plein genaamd Al Wasl, wat Arabisch is voor de verbinding, staat centraal en wordt omringd door drie grote gebouwen waarin de paviljoens van de landen zijn te vinden. De drie gebouwen hebben elk een eigen thema; het Mobility District, Opportunity District en het Sustainability District. Je vindt er ook een Dubai Expo Village, een winkelcentrum, een speeltuin voor kinderen en een station. Daglijks zijn er onder andere 60 live shows te bewonderen, diverse optredens van wereldberoemde artiesten en parades bij de diverse stands op het Expo terrein.

Aantal deelnemende landen: 192

Verwacht aantal bezoekers: 25 miljoen bezoeken

This image has an empty alt attribute; its file name is Expo2020-2-1-edited.jpg
Belgisch paviljoen
op Expo 2020 in Dubai

“The Green Arch”, zal ongeveer 15.000 bezoekers per dag kunnen verwelkomen en biedt bezoekers niet enkel de mogelijkheid om Belgische culinaire speciaiteiten en hu favoriete drankjes te (her)ontdekken, maar ook Belgische mode én design in haar Belgian Gift Shop met souvernirs. Het paviljoen omvat twee winkelruimtes voor enerzijds een Belgische chocolade- en koekjeswinkel en anderzijds een giftshop met souvenirs en Belgische design en mode, een restaurant met Belgische specialiteiten met plaats voor 200 personen, een business center dat gehuurd kan worden en een dakterras met een bar waar bezoekers kunnen genieten van het aangename klimaat in deze tijd van het jaar. Deze activiteiten zullen zeven dagen per week gedurende de 173 dagen van Expo 2020 en van 10:00 tot 01:00 en zelfs 02:00 op donderdag en vrijdag plaatsvinden.
 

Een woordje uitleg over het Nederlands paviljoen

Het paviljoen van Nederland zal zich onderscheiden op het gebied van circulariteit en het gebruik van innovatieve, duurzame technologieën. Het paviljoen zal gaan bestaan uit een circulaire klimaatinstallatie welke naadloos aansluit op het door Nederland gekozen thema ‘Uniting water, energy & food’. Het paviljoen zal zo ontworpen en gebouwd zijn, dat het na de Expo afgebroken kan worden en kan herbruikt worden.

Dubai Expo
Vanaf € 1690

5* PRIJSKRAKER

8 dagen

Fantastische promo in een 5* hotel

Verblijf voor 7 nachten in het bruisende Dubai

 

Ontdek
Vanaf € 1050

Dubai EXPO

6 dagen

Wekelijkse afreis van zaterdag tot donderdag

Ontdek